Учасники Кліматичного маршу передали Зеленському листа

Учасники Кліматичного маршу передали Зеленському листа

Фото
Укрінформ
У Києві учасники Кліматичного маршу закликають протидіяти змінам клімату та зберегти планету.

Вони передали до Офісу Президента лист з шістьма вимогами, реалізація яких, на їхню думку, сприятиме вирішенню низки екологічних проблем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас є шість основних вимог. Ми хочемо зупинити видобуток викопного палива в Україні, ми хочемо, щоб Україна перейшла на 100% відновлювальної енергії, ми хочемо щоб заборонили виробництво одноразового пластику, щоб транспорт був зеленим, щоб зупинилися дотації в промислове тваринництво і загалом об'єднуючи ряд вимог - ми хочемо зберегти клімат в Україні та світі, бо це вже неможливо зробити однією країною. Ми хочемо щоб Україна до 2050 року стала вуглецево нейтральною”, - розповіла журналістам представниця організації 350.org Інна Дацюк.

Вона повідомила, що учасники маршу передали листа з цими вимогами Президенту і міністру енергетики та екології, а також підкреслила, що ці вимоги мають привернути увагу влади до наявних екологічних проблем в Україні.

Учасники акції вигукували: “Бюджет 2020 без брудних дотацій”, “Зеленому президенту - зелені рішення”, “Моя хата не з краю, коли планета палає” та “Ми — майбутнє, дайте нам шанс”.

Читайте також: В’їзд вантажівок до Києва обмежать, щоб “почистити” повітря

До учасників вийшов представник приймальні Офісу Президента, якому активісти передали листа з вимогами маршу. Також учасники акції передали листа з вимогами міністру енергетики та екології Оржелю, який вийшов поспілкуватися з учасниками маршу біля будівлі Кабінету міністрів.

Підтримати заклики молоді прийшли Уляна Супрун, гурт The Вйо, гурт Олів'є, дует Yuko, Latexfauna. До маршу долучилися школярі, студенти, екологічні активісти з 20 міст України, кілька десятків екологічних організацій.

Читайте також: Боротьба за клімат: австралійці вийшли на вулиці в рамках глобальної акції протесту

Міжнародний марш за клімат у Києві / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

В Києві Кліматичний марш проходить вперше, такі самі марші проходять сьогодні в 4 містах України - Полтаві, Запоріжжі, Коломиї та Херсоні. Цим Україна долучилася до Глобального Кліматичного маршу, у якому беруть участь екоактивісти в 156 країнах.

Натхненницею проведення кліматичних маршів по всьому світу стала шведська школярка Грета Тунберг та ії рух Fridays for Future, внесок якої у розвиток “зеленого руху” був відзначений правозахисною організацією Amnesty International.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-