Найбільше пацієнтів підписали декларації з лікарем на Вінниччині — НСЗУ

Найбільше пацієнтів підписали декларації з лікарем на Вінниччині — НСЗУ

Фото
Укрінформ
Найбільша кількість пацієнтів, які підписали декларації зі своїм лікарем, - понад 1,2 млн осіб - у Вінницькій області.

Про це на пресконференції заявив директор Центрального міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Андрій Віленський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо область, що лідирує за кількістю пацієнтів, які підписали декларації зі своїм лікарем — це Вінницька. Там 81,4 % (від приписного) населення мають свого лікаря, або понад 1,2 млн пацієнтів. Далі йде — Черкаська область. Різний темп підписання декларацій у регіонах. У Києві маємо неоптимальну динаміку. Водночас у столиці найбільша кількість законтрактованих закладів приватної форми власності по всій Україні — 27. Також Київ один з лідерів за найбільшою кількістю аптек - 584, де можна отримати безоплатно лікарські засоби у рамках програми “Доступні ліки”, - сказав Віленський.

Читайте також: Зміни у системі охорони здоров'я в Україні вже не зупинити - Петренко

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації спільно з Національною службою здоров’я запустили інструмент «Відкрита медреформа», завдяки якому українці зможуть з телефону обрати сімейного лікаря та перевірити фінансовий стан лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-