Корупція в Інституті раку: прокурор звинувачує адвоката у затягуванні процесу

Корупція в Інституті раку: прокурор звинувачує адвоката у затягуванні процесу

Укрінформ
На засіданні суду з обрання запобіжного заходу завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку, підозрюваного у зловживаннях, адвокат заявив про відвід судді.

Про це у Facebook повідомила прессекретар прокуратури Києва Надія Максимець.

“Голосіївський райсуд м. Києва розпочав розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу одному з підозрюваних лікарів у провадженні щодо зловживань в Національному інституті раку МОЗ України. У залі прокурор, підозрюваний, його адвокат, журналісти та вільні слухачі. У клопотанні прокурор просить застосувати до підозрюваного, який обіймає посаду завідувача поліклінічного відділення НІР, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - написала Максимець.

За її словами, у ході засідання адвокат підозрюваного спочатку заявив клопотання про порушення правил територіальної підсудності, з чим суд з ним не погодився та відмовив.

"Другим клопотанням адвокат заявив про відвід судді. Це, на думку прокуратури, є спробою затягнути процес. Наразі суд оголосив перерву у засіданні для вирішення питання про відвід. Про дату і час засідання буде повідомлено додатково», - зазначила Максимець.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня прокуратура Києва за результатами розслідування корупційних схем, організованих службовими особами Національного інституту раку МОЗ, повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення та лікарю-онкологу, причетним до заволодіння коштами онкохворих.

Читайте також: Суд обере запобіжний захід двом лікарям Інституту раку

Наразі у кримінальному провадженні встановлено 7 потерпілих, яким завдано збитків на суму близько 40 000 гривень.

Міністр охорони здоров`я Зоряна Скалецька вже підписала наказ про проведення аудиту в Національному інституті раку.

Фото: Facebook Надії Максимець

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-