Укрінформ бере участь у конференції Європейського альянсу новинних агентств

Укрінформ бере участь у конференції Європейського альянсу новинних агентств

Фото
Укрінформ
Українське національне інформаційне агентство “Укрінформ” бере участь у конференції Європейського альянсу інформаційних агентств (EANA) у Празі.

Як повідомляє гендиректор Укрінформу Олександр Харченко у Facebook, у дискусії про майбутнє інформагентств беруть участь керівники France Press, DPA, Press Assosiation, австрійського АРА, польського РАРа та ще майже двадцяти агентств Європи.

“Говоримо про те, як класичним агентствам витримати удари долі в епоху соцмереж та «фейків», як розвиватись, застосовувати штучний інтелект та багато іншого. Щойно іспанці зробили доповідь про експеримент з першим автоматизованим агентством новин (ну майже автоматизованим, на 90%), обіцяють його за кілька років. Швидких та легких рішень не очікується, але на них можуть розраховувати лише наївні дилетанти”, - наголосив він.

За словами Харченка, наступного року Альянс запрошують на дискусію до Києва.

Читайте також: Дві кореспондентки Укрінформу стали призерками журналістського конкурсу

Як відомо, Європейський альянс інформаційних агентств заснований у 1956 році й на сьогодні об'єднує понад 30 провідних інформагентств Європи. Україна представлена в Альянсі Укрінформом, який є членом EANA з 1995 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-