Політв’язень Шумков зустрічає день народження у російській колонії

Політв’язень Шумков зустрічає день народження у російській колонії

Укрінформ
Український політв’язень Олександр Шумков, що нині перебуває в російській колонії, відзначає 19 вересня свій 30-й день народження.

Про це повідомила у Facebook тітка ув'язненого українця Людмила Шумкова.

"Сьогодні твій 30-й день народження, як чергове випробування долі на міцність. Але ми впевнені, що ти пройдеш цей шлях з честю та гідністю в ім’я правди, справедливості та подальших звершень. А ми завжди будемо поруч з тобою в твоїй боротьбі", - написала Шумкова.

Як повідомила Шумкова кореспонденту Укрінформу, родина написала вітального листа Олександру, лист пройшов цензуру та був вручений адресату.

Привітали Шумкова з днем народження на сторінці Товариства підтримки України у Facebook.

"Разом з українськими воїнами, які перебувають на реабілітації у Юрмалі, твої друзі з Латвії - заочники вітають тебе з днем народження", - йдеться у вітанні.

Як повідомляв Укрінформ, ексохоронець народного депутата Дмитра Яроша херсонець Олександр Шумков зник у кінці серпня 2017 року. Справу про його викрадення розслідувало Головне управління Нацполіціі в області, а з 3 жовтня 2018 року підслідність визначено за Головним слідчим управлінням СБУ.

Читайте також: Шумков отримав листа від Балуха

4 грудня 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив Шумкова до чотирьох років ув'язнення. У вироку зазначалося, що Шумков з 17 листопада 2014 року до 23 серпня 2017 року брав участь у діяльності «Правого сектору», яка була «спрямована проти інтересів Росії».

У даний час Торжокський міжрайонний суд продовжує розгляд справи за позовом Шумкова про скасування незаконного рішення про утримання його у штрафному ізоляторі. Наступне засідання заплановано на 30 вересня.

Світова управа Спілки української молоді (СУМ) просить Президента України Володимира Зеленського включити прізвище політв’язня Олександра Шумкова до переліку осіб, щодо яких ведуться перемовини про якнайшвидше повернення в Україну

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-