Після корупційного скандалу у Національному інституті раку проведуть аудит

Після корупційного скандалу у Національному інституті раку проведуть аудит

Укрінформ
Міністр охорони здоров`я Зоряна Скалецька підписала наказ про проведення аудиту в Національному інституті раку.

Про це повідомляється на сторінці МОЗ у Facebook.

"Міністр охорони здоров`я України Зоряна Скалецька підписала наказ про проведення аудиту в Національному інституті раку. Період перевірки діяльності: 1 січня 2019 - 20 вересня 2019", - йдеться у дописі.

Зазначається, що перевіряти діяльність інституту буде Управління внутрішнього аудиту МОЗ під безпосереднім контролем міністра. Окрема увага буде приділена процедурам державних закупівель.

Наголошується, що керівництво установи зобов’язане надати всю необхідну інформацію, документи і доступ до баз даних та створити належні умови для аудиторської групи.

Читайте також: Скалецька обіцяє приїжджати до лікарень "з ревізією" без попередження

"Міністерство тісно співпрацює із СБУ та МВС. До 8 жовтня аудиторська група надасть міністру докладний звіт. У разі виявлення зловживань та підтвердження інформації правоохоронних органів позиція міністерства буде жорсткою в рамках закону", - зазначили у відомстві, наголосивши на нульовій толерантності до корупції та інших злочинів.

Зазначається також, що МОЗ зробить доповідь на засіданні Комітету з питань здоров`я нації Верховної Ради України.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня прокуратура Києва за результатами розслідування корупційних схем, організованих службовими особами Національного інституту раку (НІР) МОЗ України, повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу, причетним до заволодіння коштами онкохворих громадян.

Наразі у кримінальному провадженні встановлено 7 потерпілих, яким завдано матеріальних збитків на суму близько 40 000 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-