Томіленко: Слухань у Раді про безпеку журналістів не було майже 10 років

Томіленко: Слухань у Раді про безпеку журналістів не було майже 10 років

Укрінформ
Слухання у Верховній Раді України про безпеку журналістів, які мають відбутися 6 листопада, є дуже важливим заходом, якого у стінах українського парламенту не було майже 10 років.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомив у Варшаві у кулуарах наради ОБСЄ з людського виміру голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

“Це важлива інформація для всіх українських журналістів. НСЖУ два роки добивалася цього рішення, і у Верховній Раді зараз його підтримали 335 депутатів”, - підкреслив Томіленко.

За його словами, публічний звіт керівництва правоохоронних органів з приводу того, що вони зробили у резонансних справах, таких як розслідування вбивств Павла Шеремета, Георгія Гонгадзе, В’ячеслава Веремія, а також багатьох випадків фізичної агресії даватиме суспільству імпульс, що важливо поважати журналістів і захищати їх.

Голова НСЖУ підкреслив, що організація акцентує увагу на випадках фізичної агресії, які зараз відбуваються проти журналістів в Україні, зокрема з боку різного роду радикалів.

“Є прецедент, про який я наголошував і тут, на трибуні ОБСЄ, – це напад радикалів на інформагентство “Укрінформ” у центрі Києва, коли троє співробітників агентства суттєво постраждали через незгоду радикалів із спікерами, які були у пресцентрі агентства”, - зазначив Томіленко.

Читайте також: Росіяни на нараді ОБСЄ активно вживають пропагандистські меседжі - Томіленко

Голова НСЖУ додав, що майбутні слухання не потрібно політизувати.

“Це має нас об’єднати навколо питання: як ми можемо зробити професію журналіста безпечнішою – у Києві, регіонах і за межами України”, - констатував Томіленко.

Голова НСЖУ зауважив, що останні такого роду слухання про безпеку журналістів відбулися у ВР близько 10-ти років тому.

Як поінформував Томіленко, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір позитивно сприйняв рішення українського парламенту призначити слухання щодо безпеки журналістів. Він поінформував, що офіс представника ОБСЄ розпочинає підготовку офіційного візиту Дезіра до Києва для знайомства з новими посадовцями і командою нового Президента.

Як інформувало агентство, Верховна Рада ухвалила в середу постанову "Про проведення парламентських слухань на тему: "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення" 6 листопада 2019 року".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-