Для держави важливо, щоб люди читали українську книжку — Бородянський

Для держави важливо, щоб люди читали українську книжку — Бородянський

Укрінформ
Для держави важливо, щоб люди читали українську книжку і взагалі читали.

Про це заявив під час дискусії «Пріоритетні завдання книжкової політики: set the setting», яка відбулася в рамках 26 BookForum у Львові, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

«Наше завдання – розвивати єдиний культурний простір. Для держави важливо, щоб люди читали українську книжку і взагалі читали. Є твердження, що 60% наших громадян взагалі не читали книжку минулого року. Ми повинні подивитися, як це відбувається у світі, що читають, що взагалі не читають і поставити собі реалістичну мету щодо досягнення певного відсотка людей, які читають книгу», - зазначив Бородянський.

За словами міністра, одним із завдань держави має бути прищеплення любові до книги із дитинства.

«Ми всі розуміємо, що читання книги та любов до неї закладається в дитинстві. Тому плекання такої любові саме з цього віку має бути, на мою думку, одним із фокусів держави. Друга важлива річ – це те, що книга повинна стати наративом, бути присутньою в суспільному просторі», - сказав Бородянський.

Читайте також: На Bookforum обіцяють “гарячу книжкову погоду”

Він також окреслив загальні принципи роботи новоствореного Міністерства культури, молоді та спорту, ключові завдання, цільову структуру та перший набір ключових показників ефективності роботи.

В дискусії щодо особливостей розвитку вітчизняного книгодрукування взяли участь директор Українського інституту книги, президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль та координатор Офісу з розробки гуманітарної політики Антон Мартинов.

Під час дискусії порушили актуальні питання електронного піратства, готовності людей платити за контент, мотивацію до читання, підтримку розвитку молодих талантів, промоцію книгодрукування, створення багатофункціональних культурних центрів в ОТГ, розвиток бібліотек та громад.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-