Проєкт “Український Схід” провів більше сотні акцій на межі з війною — Анжеліка Рудницька

Проєкт “Український Схід” провів більше сотні акцій на межі з війною — Анжеліка Рудницька

Укрінформ
Програма “Український Схід” Міністерства культури України, що включала більше сотні заходів, за два роки її існування охопила своїми акціями велику кількість міст і містечок на межі з окупованим Донбасом.

На цьому наголосила співачка і волонтерка Анжеліка Рудницька під час круглого столу в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

“Програма спрямована на культурну інтеграцію Донбасу. Протягом двох років ми бували в складних зонах, де поруч іде війна, і робили як масштабні культурно-мистецькі акції, що збирали десятки тисяч глядачів на великих площах, так і зовсім маленькі акції, зустрічі із поетами, письменниками, митцями”, - зазначила Рудницька.

Водночас вона підкреслила, що без підтримки Мінкультури, тільки своїми зусиллями волонтери просто не змогли б охопити “таку кількість людей, і об’їздити таку кількість міст”.

“Я навіть сіла підраховувати акції і після сотої махнула рукою — який сенс! Було більше сотні, може, й двісті, різноманітних заходів. В них брали участь понад сто митців з різних регіонів України. До нас дуже часто приєднувалися харківські, вінницькі артисти. З Хмельницького, зі Львова. Ми готові були всіх приймати у своє коло”, - розповіла Анжеліка.

Читайте також: Нищук просить владу зберегти програму "Український Схід" задля реінтеграції Донбасу

Вона також зазначила, що і наші воїни, зокрема й поранені, що перебували в госпіталях, і цивільне населення на Донбасі скрізь приймали їх дуже радо.

“Люди нам без кінця казали, що якби такі концерти, зустрічі, кінопокази, приїзди театрів, майстер-класи, лекції й інші заходи відбувалися впродовж останніх 25 років, війни б не було. І це також відповідало нашим відчуттям”, - сказала Рудницька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-