Нова парламентська ТСК візьметься за справу Гандзюк і ще 55 активістів

Нова парламентська ТСК візьметься за справу Гандзюк і ще 55 активістів

Укрінформ
Депутатська фракція політичної партії «Голос» чекає до кінця тижня на пропозиції від інших фракцій щодо їхніх кандидатур до складу Тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на активістів.

Про це журналістам у кулуарах ВР сказала народний депутат від партії «Голос» Соломія Бобровська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми чекаємо до кінця тижня подачі всіх кандидатур на квоти, станом на минулу п’ятницю ми отримали три кандидатури – це Ілля Кива («Опозиційна платформа «За життя»), Іван Крулько («Батьківщина») і я буду від фракції «Голос». Від нашої фракції ми плануємо внести ще дві кандидатури. Ми хочемо, щоб ця ТСК була невеликою – 13-14 осіб», - зазначила Бобровська.

Вона наголосила, що фракція «Голос» звертатиметься до Регламентного комітету з проханням розглянути додатково кандидатуру Ківи через конфлікт сторін «у Киви він існує не лише з сім’єю Катерини Гандзюк, другий момент стосується Стерненка, якому Кива погрожує».

Читайте також: Вбивство Гандзюк: активісти шоковані планами призначити Киву членом ТСК

На запитання кореспондента Укрінформу стосовно дати реєстрації відповідного проєкту постанови, Бобровська зазначила, що це залежить від подачі всіх кандидатур, однак вона не виключає, що це може відбутися 20 вересня. «Якщо кандидатури будуть подані сьогодні-завтра, то зможемо реєструвати проєкт постанови у п’ятницю. Якщо фракції не подадуть кандидатури до п’ятниці, то вже наступного пленарного тижня», - уточнила депутат.

При цьому Бобровська додала, що предметом розгляду ТСК буде не лише справа Катерини Гандзюк, а й ще 55 активістів. «Це так званий «список Гандзюк». Катерина одна з них. Серед 55 випадків п’ять є летальними, 10 стосуються активістів в Одеській області. Тому всі ці речі, починаючи від Катерини і Стерненка, закінчуючи дівчатами, побитими в Одесі, - це буде розглядатися на ТСК», - сказала представник фракції «Голос».

Окрім того, за її словами, нова ТСК братиме до уваги й напрацювання тієї комісії, яка діяла у попередньому скликанні парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, депутатська фракція політичної партії «Голос» пропонує у Верховній Раді IX скликання створити тимчасову слідчу комісію щодо розслідування нападів на громадських активістів.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада померла.

6 листопада 2018 року Верховна Рада VIII скликання схвалила створення тимчасової слідчої комісії. У лютому депутати продовжили її роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-