Розстріл Майдану: суд заочно арештував ексзаступника Захарченка

Розстріл Майдану: суд заочно арештував ексзаступника Захарченка

Укрінформ
Печерський райсуд столиці обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому заступнику Міністра внутрішніх справ Віктору Ратушняку.

Про це інформує пресслужба Генпрокуратури.

“Слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва 16 вересня 2019 року задоволено клопотання слідчого, погоджене з прокурором, та стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Управління спецрозслідувань ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника міністра внутрішніх справ.

Експосадовця підозрюють в організації перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів, з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, тобто до настання тяжких наслідків, організації умисних вбивств та замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центральній частині м. Києва у період з 18.02.2014 по 20.02.2014 та терористичного акту 20.02.2014 на вулиці Інститутській у м. Києві.

У коментарі Укрінформу керівник Управління спецрозслідувань Сергій Гробатюк зазначив, що суд дозволив арештувати ексзаступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка.

Досудове розслідування відносно нього триває.

Читайте також: П’ять років після Майдану: Горбатюк розповів про результати розслідувань

Як повідомлялося, Ратушняк був заступником глави МВС з 13 січня 2012 року по 4 березня 2014 року. За неофіційними даними, нині він переховується в Росії.

Прізвище Ратушняка внесено у санкційний список ЄС.

Разом з ексміністром МВС Віталієм Захарченком Ратушняк є фігурантом кримінальної справи про злочинний наказ правоохоронцям застосовувати вогнепальну зброю проти активістів Майдану, що призвело до масової загибелі протестувальників.

Фото: vidomosti-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-