Вбивці топменеджера Caparol причетні до ще одного гучного злочину — поліція

Вбивці топменеджера Caparol причетні до ще одного гучного злочину — поліція

Укрінформ
Поліція розкрила замовні вбивства топменеджера Caparol і начальника відділу реклами Київського метрополітену.

Про це інформує пресслужба МВС.

"Поліція розкрила замовні вбивства топменеджера Caparol і начвідділу реклами Київського метрополітену. У вересні в межах слідчих і оперативних дій правоохоронці затримали сімох підозрюваних, організаторів і виконавців замовних вбивств топменеджера компанії Caparol і начвідділу реклами КП "Київський метрополітен", їм оголошено підозри", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року на Київщині, в селі Крушинка Васильківського району був убитий директор компанії Caparol.

Читайте також: На Київщині затримали виконавців вбивства директора Сaparol Ukraine

"Убивство було явно замовним, адже чоловікові напередодні неодноразово погрожували. Навіть на ранковій пробіжці він був з травматичним пістолетом... Його розстріляли вранці із вогнепальної зброї", - поінформували у МВС.

Тоді слідчі і оперативники збирали речові докази, аналізували мотиви злочину, з`ясовували можливих причетних, але не було головного - підозрюваних.

У січні 2019 року у Києво-Святошинському районі сталося ще одне вбивство - начальника відділу реклами Київського метрополітену.

Читайте також: Аброськін - про вбивство Джумаєва: Поліція та СБУ попереджали про таку ймовірність

"Чоловіка вбили трьома ударами ножем у спину. Розслідування показало, що вбивство готували заздалегідь...Велика кількість оперативно-розшукових заходів та негласних слідчих дій протягом майже дев’яти місяців дали змогу вийти на злочинну організацію, учасники якої спеціалізувалися на вчинені особливо тяжких злочинів насильницького характеру", - повідомив начальник ГУНП Київської області Андрій Нєбитов.

За його словами, підготовка, скоєння і приховування слідів злочину були ідентичні з вбивством директора у 2016 році.

Очільник поліції Київщини зазначив, що вже під час відпрацювання учасників банди правоохоронці отримали беззаперечні докази їхньої причетності до цього злочину.

Тож, у вересні 2019 року кримінальна поліція, слідчі, спецпризначенці спільно з прокуратурою Київщини провели 21 обшук. Було вилучено зброю, боєприпаси, грошові кошти, документи, жорсткі диски та інше.

"Сімох підозрюваних, організаторів та виконавців затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їм оголошені підозри за створення злочинної організації та скоєння двох умисних убивств, вчинених на замовлення. Максимальне покарання - довічне ув’язнення", - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-