Делегація ПЦУ співслужила у Греції ієрархам трьох помісних церков

Делегація ПЦУ співслужила у Греції ієрархам трьох помісних церков

Фото
Укрінформ
Делегація Православної церкви України під час візиту до митрополії Лангади (Греція) співслужила ієрархам трьох помісних церков.

Про це повідомляється на сторінці ПЦУ в Facebook.

"На запрошення Високопреосвященнішого Іоана (Тасьяса), митрополита Лангади, Літії та Рендіни, представники Православної церкви України взяли участь в урочистому богослужінні з нагоди храмового свята у селі Осса, поблизу Фессалонік", - ідеться у повідомленні.

Делегація ПЦУ вГреції / Фото: ПЦУ, Facebook

Зазначається, що у богослужінні, окрім ієрархів Константинопольського патріархату, Елладської православної церкви та Православної церкви України, взяв участь ієрарх Олександрійської православної церкви – єпископ Мозамбікський Хризостом (Карангуніс).

Як наголошують у ПЦУ, співслужінням за Божественною літургією архієрея з Південної Африки було засвідчено євхаристійну єдність, тобто визнання де-факто Православної церкви України ще однією помісною церквою.

Візит делегації ПЦУ тривав 11-14 вересня.

Читайте також: Синод Елладської православної церкви підтвердив канонічність автокефалії ПЦУ

Як відомо, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. 6 січня в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій і предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Згодом Томос підписали всі члени Синоду Вселенського патріархату.

Наприкінці серпня Священний Синод Елладської православної церкви підтвердив канонічність надання Православній церкві України автокефалії та надав право архієпископу Афінському розв'язати питання її визнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-