У поліції заявляють про єдину версію пожежі в будинку Гонтаревої

У поліції заявляють про єдину версію пожежі в будинку Гонтаревої

Укрінформ
У правоохоронців залишилася одна версія пожежі у будинку ексголови Національного банку України Валерії Гонтаревої - навмисний підпал.

Про це в програми «Нині вже» на Громадському заявив керівник пресслужби Нацполіції у Київській області Микола Жукович.

«Ми бачимо на відео з камер спостереження, що людина невідома перекидала якісь дві валізи через паркан і потім кинула запальний пристрій, внаслідок чого загорілись ці валізи, потім вогонь перекинувся на альтанку, яка там поруч стояла, і від неї загорівся вже весь будинок», - розповів Жукович.

Водночас він зауважив, що вміст валіз поки невідомий, проводиться відповідна експертиза. Крім того, Жукович додав, що слідчі зараз шукають інші відеозаписи, на яких можуть бути зафіксовані зловмисники.

Читайте також: Рябошапка просить "не будувати ланцюжків" щодо подій навколо Гонтаревої

Як повідомляв Укрінформ, ексголова Національного банку Валерія Гонтарева заявила, що невідомі спалили її будинок у селищі Гореничі під Києвом. Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав нічний підпал будинку Гонтаревої проявом кримінального тиску.

Читайте також: Підпал будинку Гонтаревої: Зеленський доручив СБУ долучитися до розслідування

В Офісі Президента заявили, що глава держави очікує якнайшвидшого розкриття цієї справи.

30 серпня ексглава НБУ повідомила, що її збив автомобіль у центрі Лондона, і вона перебуває в лікарні. Крім того, у ніч проти 5 вересня невідомі підпалили автомобіль, зареєстрований на невістку колишньої глави Нацбанку, яку також звати Валерія Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-