Карпюк планує незабаром зустрітися з Ярошем

Карпюк планує незабаром зустрітися з Ярошем

Укрінформ
Колишній політв'язень Кремля Микола Карпюк планує зустрітись з лідером “Правого сектору” Дмитром Ярошем після завершення процесу лікування.

Про це він заявив під час брифінгу, відповідаючи на питання Укрінформу, чи спілкувався він після повернення з полону з керівником “Правого сектору”.

“Ще не зустрічався, спілкувався виключно по телефону. Мені приємно було чути його голос, йому було приємно, що у мене немає ніяких претензій до нього, що все те, що від мого імені було сказано в соцмережах, це брехня. Ми домовились з ним, як тільки я долікуюся... ми з ним зустрінемось як побратими”, - розповів Карпюк, додавши, що Ярош зараз мешкає не в Києві.

Читайте також: Карпюк вважає, що у політиці немає “червоних ліній”

Він нагадав, що наразі ще триває його лікування в клінічній лікарні “Феофанія”, де проходили медобстеження всі політв'язні після повернення в Україну.

Як повідомлялося, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. На Батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов, а також 24 моряки, які були захоплені Росією у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

26 травня 2016 року суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Їх звинуватили начебто у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-1995 роках.

Читайте також: "Планувалася зустріч Путін — Ярош": Карпюк розповів про спецоперацію ФСБ

За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - на початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Обидва заперечували усі обвинувачення. Сторона обвинувачення не надала жодних доказів того, що Клих і Карпюк були в Чечні в цей період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-