Карпюк “інформаційно вливається” в Україну і думає, чим зайнятися

Карпюк “інформаційно вливається” в Україну і думає, чим зайнятися

Укрінформ
Визволений політв'язень Кремля Микола Карпюк наразі вивчає ситуацію в Україні та визначається зі сферою, де його діяльність принесе найбільшу користь державі.

Про це він розповів під час пресконференції в Укрінформі.

“Є енергія, є розуміння ситуації, є певний потенціал. Я таки справді зараз дивлюся, вивчаю ситуацію в Україні, що тут відбувається, скажімо так, вливаюся в Україну, тому що я дуже сильно відстав інформаційно і хочу знайти те місце, де можу бути максимально корисним для розвитку нашої держави”, - зазначив Карпюк.

Читайте також: Карпюк - про росТБ: Як треба зневажати народ, щоб так цинічно йому брехати?

Як повідомлялося,7 вересня Україна і Росія провели взаємне звільнення утримуваних осіб у форматі "35 на 35". На Батьківщину тоді повернулися 11 незаконно засуджених українців, серед яких Микола Карпюк і Станіслав Клих, а також 24 моряки, які були захоплені Росією у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

26 травня 2016 року суд Чечні засудив українців Карпюка та Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Їх звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-1995 роках.

За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - на початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. На слуханнях сторона обвинувачення не надала жодних доказів того, що Клих і Карпюк були в Чечні в цей період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-