Вбивство Гандзюк: активісти шоковані планами призначити Киву членом ТСК

Вбивство Гандзюк: активісти шоковані планами призначити Киву членом ТСК

Укрінформ
Активісти заявляють, що народний депутат від партії "Опозиційна платформа - За життя" Ілля Кива не може бути включений до складу Тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Про це йдеться на сторінці співтовариства "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook.

«Нам хотілося би нагадати всім депутатам, які будуть голосувати за склад ТСК та панові головуючому про те, що Ілля Кива не може бути включений до складу ТСК, оскільки має очевидний конфлікт інтересів з ключовими фігурантами розслідування», - йдеться у повідомленні.

Активісти пишуть про те, що в ефірі на Еспресо.TV Кива заявив, що Гандзюк є корупціонеркою. Суд зобов’язав Киву спростувати недостовірну інформацію шляхом повідомлення в ефірі телеканалу Еспресо.TV. Чого Кива не зробив досі, йдеться у повідомленні.

Як зазначається у повідомленні, Кива перебуває в системному конфлікті, який переріс в судове протистояння, з ще одним активістом, чия справа розглядається в ТСК — з Сергієм Стерненком.

Активісти підкреслюють, що будуть всіляко протидіяти комісії в тому випадку, якщо в ній опиниться Кива.

Читайте також: «Голос» пропонує і в новій Раді створити ТСК щодо розслідування нападів на активістів

Як повідомляв Укрінформ, депутатська фракція політичної партії «Голос» пропонує у Верховній Раді IX скликання створити тимчасову слідчу комісію щодо розслідування нападів на громадських активістів.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада померла.

За підозрою у причетності до вбивства було затримано п'ять осіб: Микита Грабчук, Володимир Васянович, В’ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Сергій Торбін. Вони дали свідчення, що Ігор Павловський, на той час помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука, нібито передавав гроші на скоєння злочину. 12 листопада суд заарештував Павловського.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура повідомила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства Гандзюк. 25 квітня підозру Мангеру замінили - на «замовлення завдання тілесних ушкоджень».

Підбурювач та пособник нападу на Гандзюк Сергій Торбін засуджений до 6 років 6 місяців, безпосередній виконавець Микита Грабчук - до 6 років, Володимир Васянович та В'ячеслав Вишневський - до 4, а Віктор Горбунов - до 3 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-