"Голос" вимагає негайної реакції правоохоронців на підпал будинку Гонтаревої

Укрінформ
Партія “Голос” закликає правоохоронні органи негайно розслідувати спалення будинку колишньої глави Національного банку Валерії Гонтаревої та притягнути винних до відповідальності

Заяву оприлюднено на сторінці політсили у Facebook.

“Спалення будинку ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої — це подія, що вимагає негайної ефективної реакції правоохоронних органів та Президента. Злочинці, які стоять за цим вчинком, повинні бути негайно знайдені правоохоронцями та покарані за рішенням суду”, - йдеться у заяві.

У “Голосі” зауважують, що зухвалий напад на будинок, який належить Гонтаревій, не може розцінюватися як звичайний кримінал.

“Розслідування підпалу повинно стати пріоритетом для правоохоронців”, - підкреслюється в заяві.

У партії звертають увагу на те, що реформа банківського сектору, проведена Гонтаревою після Революції гідності, викликала чимало суперечок, водночас, політичний та медійний тиск на Гонтареву не припинявся, а в останні місяці навіть посилився.

Читайте також: Пожежа у будинку Гонтаревої: поліція кваліфікує це як умисне знищення майна

"Голос" наголошує, що недоторканність та захист власності є основою для будь-якого економічного зростання і базовою потребою будь-якого інвестора.

"Якість та швидкість розслідування такого зухвалого злочину стане справжнім сигналом для бізнесу та інвесторів, а також справжнім іспитом для правоохоронних органів", - переконані у партії.

Як повідомляв Укрінформ, колишня голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила, що невідомі спалили її будинок у селищі Гореничі під Києвом.

Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав нічний підпал будинку Гонтарєвої проявом кримінального тиску.

В Офісі Президента заявили, що глава держави очікує якнайшвидшого розкриття справи щодо пожежі в будинку Гонтарєвої.

Раніше, 30 серпня, ексглава НБУ повідомила, що її збив автомобіль у центрі Лондона, і вона перебуває в лікарні.

Окрім того, у ніч проти 5 вересня невідомі підпали автомобіль, зареєстрований на невістку колишньої глави НБУ, яку також звати Валерія Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-