Комунальні лікарні долучаться до програми медгарантій з 1 квітня 2020 року

Комунальні лікарні долучаться до програми медгарантій з 1 квітня 2020 року

Укрінформ
Комунальні заклади охорони здоров'я мають долучитися до програми медичних гарантій з 1 квітня 2020 року, на це виділено 14,6 млрд грн.

Про це йдеться в проєкті закону “Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

”Комунальні заклади охорони здоров'я мають долучитися до програми медичних гарантій з 1 квітня 2020 року. У зв'язку з цим враховано збереження до 1 квітня 2020 року надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 14,6 млрд гривень. З метою підтримки комунальних закладів в системі охорони здоров’я, які не надають медичних послуг за програмою медичних гарантій, передбачено з 1 квітня 2020 року нову субвенцію на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я в обсязі 1,5 млрд гривень”, - ідеться у документі.

Читайте також: На екстрену медицину у бюджеті передбачили понад 922 мільйонів

Зазначається, що заклади охорони здоров’я, які перебувають у сфері управління МОЗ, Національної академії медичних наук, Державного управління справами, Національної академії наук, Міністерства соціальної політики та не укладуть договір з Національною службою здоров’я про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, отримають підтримку за рахунок коштів державного бюджету за бюджетними програмами головних розпорядників коштів, у сфері управління яких перебувають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-