Глава УГКЦ пропонує створити спільну комісію ПЦУ та Східних католицьких церков

Глава УГКЦ пропонує створити спільну комісію ПЦУ та Східних католицьких церков

Укрінформ
Сьогодні у Ватикані відбулася зустріч глави УГКЦ Святослава зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

Про це інформує сайт УГКЦ.

«Під час розмови зі Святішим Патріархом Варфоломієм Блаженніший Святослав висловив сподівання та побажання, що «з наданням автокефалії екуменічний діалог з Православною Церквою України підніметься на якісно новий рівень. Саме з цього історичного моменту проголошення автокефалії для ПЦУ, для УГКЦ головним співрозмовником в екуменічному діалозі вже є не так Російська Православна Церква, але помісна Православна Церква в Україні», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що глава УГКЦ запропонував Варфоломію створити змішану комісію між ПЦУ та Східними католицькими церквами, щоб «дати новий поштовх в екуменічному діалозі».

Константинопольський патріарх пояснив свої кроки щодо надання автокефалії ПЦУ та високо оцінив відкритість УГКЦ в екуменічному спілкуванні. Зазначивши, що «це вже наша друга зустріч», він висловив радість із того приводу, що «діти Київської Церкви пам‘ятають - їхньою матірною Церквою є Церква древнього Константинополя».

Читайте також: Папа Франциск підняв статус УГКЦ в Італії

Як уточнюють в УГКЦ, зустріч відбулася з ініціативи Святослава в рамках офіційного візиту Патріарха Варфоломія до Ватикану, організованого Папською радою у справах єдності християн.

Фото: news.ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-