Сьогодні в Укрінформі - пресконференція політв'язня Карпюка

Сьогодні в Укрінформі - пресконференція політв'язня Карпюка

Укрінформ
У вівторок, 17 вересня, о 14:30 в Укрінформі відбудеться пресконференція звільненого політв'язня Кремля Миколи Карпюка на тему: «Україна після полону».

Звільнений український політв’язень Микола Карпюк розкаже про своє викрадення, полон, звільнення та ставлення до української політики.

Захід проходитиме у Залі 1. Акредитація ЗМІ триватиме до 12:00 17.09.2019.

Як повідомлялося, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. На батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов, а також 24 моряки, які були захоплені Росією у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

26 травня 2016 року суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Їх звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-1995 роках.

Читайте також: У російських в'язницях українцям не дають сповідатися священникам ПЦУ — Дінзе

За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - на початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Обидва заперечували усі обвинувачення. Сторона обвинувачення не надала жодних доказів того, що Клих і Карпюк були в Чечні в цей період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-