Бородянський хоче дізнатися, чи раціонально друкувати книжки для бібліотек

Бородянський хоче дізнатися, чи раціонально друкувати книжки для бібліотек

Укрінформ
Держава зацікавлена у тому, щоб українці більше читали, але варто розібратися із тим, чи ефективно витрачають кошти на популяризацію української літератури.

Про це міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський сказав на пресконференції, коментуючи інформацію про начебто зменшення майже удвічі видатків Держбюджету-2020 на підтримку книговидавничої справи та популяризації української літератури, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За ці останні роки, я можу помилятися, було 2 мільйони тиражу надруковано державою для бібліотек. Але на просте запитання я поки що не отримав відповіді: “А яка кількість людей прочитала ці книжки у бібліотеках?” Це ж просте запитання, ми ж повинні знати відповідь, чи витрачені наші кошти у найефективніший спосіб... Можна зробити будь-яку інфографіку, я не знаю, яка там зроблена (про скорочення видатків - ред.), але я можу відповідати за кожний свій крок”, - сказав Бородянський.

За словами урядовця, влада зацікавлена у тому, щоб громадяни читали більше книг. ”Але у держави немає завдання фінансувати більшу кількість книг, які видаються, якщо це не призводить до більшого читання. Ми зараз дивимося на світ щодо книжок через призму, як зробити так, щоб люди більше читали”, - підкреслив міністр.

Читайте також: Гроші на пітчинг: Бородянський каже, що Держкіно перевищило повноваження

Раніше громадський діяч у сфері книговидання Олександр Афонін у соцмережах оприлюднив дані з інфографікою про те, що уряд у проєкті Державного бюджету на 2020 рік удвічі зменшив розмір видатків на підтримку книговидавничої справи та популяризації української літератури у світі, забезпечення діяльності Українського інституту книги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-