Бородянський планує побачити результат боротьби із піратством вже за два-три роки

Бородянський планує побачити результат боротьби із піратством вже за два-три роки

Укрінформ
Українська влада розуміє масштаби такої проблеми як інтернет-піратство та готова зробити все можливе заради того, аби за два-три роки значно збільшилися кількість людей, які готові платити за контент.

Про це міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський сказав на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Піратство — це також питання, над вирішенням якого ми будемо працювати, робити так, що український ринок зростав (без піратства - ред.). Сьогодні 30% людей готові платити за контент, а ще рік тому цей показник був на рівні 13%. І це я вважаю великою перемогою”, - сказав Бородянський.

Читайте також: Бородянський назвав принципи роботи новоствореного Міністерства культури, молоді та спорту

Як зазначила директорка громадської спілки “Ініціатива "Чисте небо” Катерина Федорова, нині піратство досі є великою проблемою, але у боротьбі із цим негативним явищем є позитивні зрушення. Рекламодавці з кожним роком усе менше спонсорують піратські сайти.

Читайте також: Гроші на пітчинг: Бородянський каже, що Держкіно перевищило повноваження

“Можна сказати, що вже є перший обвинувальний вирок щодо інтернет-провайдера, який надавав доступ до телеканалів. Це означає, що наша законодавча система вже запрацювала, хоча це довгий процес, але воно працює і чим далі, тим швидше”, - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-