У Польщі звинуватили українців у нелегальному виробництві цигарок

У Польщі звинуватили українців у нелегальному виробництві цигарок

Укрінформ
У Польщі прокуратура висунула звинувачення 22 українцям щодо участі в організованому злочинному угрупованні, яке займалося нелегальним виробництвом цигарок.

Слідство у справі веде районна прокуратура міста Рава Мазовецька Лодзького воєводства у центрі РП, інформує Національна прокуратура Польщі.

“Затримання є результатом спільних дій підрозділів Центрального слідчого бюро поліції, Надбужанського відділу Прикордонної служби і Мазовецького митного відділу, які провели обшуки в домі і не прилеглій до нього території в одному з населених пунктів гміни Рави Мазовецької. Там було затримано 26 громадян України”, - йдеться в заяві Національної прокуратури РП.

Читайте також: У США заборонять ароматичні наповнювачі для електронних цигарок

У будинку виявлено 640 тис. готових цигарок, 24 кг тютюну, обладнання для пакування цигарок, упаковки, пристрої для заглушення сигналу мобільних пристроїв. Вартість виявлених у будинку цигарок становить 800 тис. злотих (понад 200 тис. дол.). Зазначається, що бюджет країни недоотримав від нелегального виробництва до 10 млн злотих (2,5 млн дол.).

Як інформується, один з українців орендував будинок, а решта громадян України були ним працевлаштовані. Усі проживали в цьому будинку.

Читайте також: В Україні хочуть прирівняти до сигарет IQOS і вейпи

Одному із затриманих, 32-річному громадянину України, загрожує до 10-ти років ув’язнення, іншим – до п’яти років ув’язнення. Керівника групи тимчасового заарештовано на три місяці, а решті - 21 особі - заборонено виїжджати з Польщі, у них вилучено паспорти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-