Зеленський сказав, що потрібно Україні для щастя

Зеленський сказав, що потрібно Україні для щастя

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що найбільшими ворогами українського щастя, не враховуючи геополітичні питання, є війна, бідність, корупція і заздрість.
Про це Президент заявив під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформ.

“Що потрібно їй (країні - ред.) для щастя? Все просто. Подолати ворогів, і мова зараз не тільки про геополітику, я маю на увазі ворогів нашого українського щастя — це війна, бідність, корупція і, вибачте, заздрість”, - зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що щастя — це, перш за все, сім’я.

“Щастя — це щаслива сім’я. Уявімо з вами середньостатистичну українську нашу родину, яка ввечері збирається за одним столом. Чи щаслива вона? Ні. По-перше, тому що за цим столом є порожні стільці”, - відзначив глава держави.

Він підкреслив, що першим порожнім стільцем є стілець того, хто зараз захищає Україну на сході, та наголосив, що для тисяч українських сімей цей стілець залишиться порожнім назавжди.

Крім того, він зауважив, що порожнім лишається і стілець заробітчанина.

Також Президент висловив переконання, що й ті, хто залишився за столом, не є щасливими, оскільки це бабуся і дідусь із мізерною пенсією та почуттям власної непотрібності, а також молоде покоління, яке мріє поїхати на навчання за кордон і там лишитися.

“Яке наше бачення щасливої української родини — всі за столом, порожніх стільців немає”, - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Монополії, рейдерство та контрабанда повинні стати словами-архаїзмами

Як повідомляв Укрінформ, президент Фінляндії Саулі Нііністьо під час виступу на зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) запропонував Володимиру Зеленському дружнє і оптимістичне змагання за статус найщасливішої країни у світі.

У березні цього року оприлюднено доповіді ООН World Happiness Report 2019 - перше місце в рейтингу серед 156 країн посіла Фінляндія. На другій сходинці знаходиться Данія. А “щасливу” трійку закриває Норвегія.

Україна за рік піднялася на 5 позицій у рейтингу найщасливіших країн світу, посівши 133-тє місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-