Державний центр кіберзахисту захищатиме інформацію на виборах спільно з IFES

Державний центр кіберзахисту захищатиме інформацію на виборах спільно з IFES

Укрінформ
Державний центр кіберзахисту підписав Меморандум про взаємодію з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES).

Про це повідомляється на сайті центру.

"Підписано Меморандум про взаємодію та співробітництво у сфері кібербезпеки та кіберзахисту між Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES)/IFES Україна та Державним центром кіберзахисту Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Угода передбачає тісну співпрацю у сферах електронних комунікацій, ІТ-технологій, безпеки інформації, кібербезпеки, кіберзахисту та організаційно-технічну підтримку рішень для кібербезпеки, кіберзахисту та управління інформаційною безпекою ІТ-систем, задіяних у виборчих процесах в Україні та інших країнах світу, що сприятиме підвищенню загального рівня кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та критичної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони Меморандуму домовились про обмін інформацією та проведення консультацій найближчим часом з метою формування плану спільних заходів.

Як повідомлялося, вже на наступних президентських виборах українці зможуть голосувати онлайн за допомогою системи The Vote. Це пообіцяв радник Президента України з digital-напряму Михайло Федоров.

Раніше у Верховній Раді України зареєстрували проєкт Закону №10129 від 06.03.2019 р. "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення виборчих прав громадян України шляхом запровадження на виборах голосування поштою та інтернет-голосування".

Читайте також: У РНБО обговорили питання кібербезпеки

Також в українській діаспорі виступають за впровадження в Україні системи електронного голосування на виборах. На останніх президентських виборах у 72 країнах світу було відкрито 101 виборчу дільницю. Але пропускна можливість цими дільницями становить не більше 2,5-3 тис. осіб.

Фото: cert.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-