Реформа прокуратури передбачає переатестацію всього її складу - Рябошапка

Реформа прокуратури передбачає переатестацію всього її складу - Рябошапка

Укрінформ
Генпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що Комісія з питань правової реформи при Президентові впродовж місяця затвердить концепцію реформування кримінальної юстиції.

Про це він повідомив у програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає Укрінформ.

"При Президентові створена Комісія з питань правової реформи, і найближчим часом буде її засідання. Невдовзі концепція реформування кримінальної юстиції буде затверджена на цій комісії - і, відповідно, ми зможемо далі продовжувати реформу кримінальної юстиції", - сказав він.

На запитання, як швидко відбудеться реформа, Рябошапка відповів: "Я не звик мислити категоріями "роки". Я намагаюся мислити категоріями "дні, тижні", максимум "місяці". Найближчий місяць цей документ (концепція реформування кримінальної юстиції - ред.) буде готовий для ухвалення Президентом".

Читайте також: Рябошапка пропонує підняти зарплати прокурорів до суддівських

Окрім того, Рябошапка розповів, що запланована ним реформа прокуратури передбачає переатестацію всього її складу - це стосується близько 11 тисяч прокурорів.

Як повідомлялося, 10 вересня Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроєкт №1032, який передбачає реформу прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-