Справа MH17: дочка Цемаха сказала, що їхня сім'я не збирається наймати адвоката

Справа MH17: дочка Цемаха сказала, що їхня сім'я не збирається наймати адвоката

Укрінформ
Дочка обміняного в Росію бойовика Володимира Цемаха Марія Левченко-Цемах заявила, що батька в Києві допитували нідерландські слідчі й надалі у зв'язку з катастрофою рейсу МН-17 їхня сім'я наймати адвоката не збирається.

Про це вона розповіла в інтерв'ю каналу "Настоящее Время".

«Батькові наймати адвоката нема чого. Всі, хто хотів, від батька свідчення отримали. Все, що ми хотіли сказати, ми сказали. Ніхто ні від кого не ховається, приховувати йому нічого... Не будемо заважати їм (слідчим - ред.) працювати й розбурхувати громадськість», - сказала Левченко-Цемах.

За твердженням Марії Левченко-Цемах, вони з батьком повернулися на Донбас, окуповану його частину. В інтерв'ю вона заявила, що вони повернулися не в Сніжне Донецької області, де жив її батько до затримання українськими спецслужбами. Ймовірно, мова може йти про Харцизьк, де жила вона сама.

Цемах — колишній начальник ППО в підконтрольному окупантам місті Сніжне. 2019 року колишнього учасника незаконних збройних формувань у результаті спеціальної операції СБУ було викрадено в Сніжному й вивезено до Києва. В ході операції загинув один український військовий.

Україна звинуватила Цемаха в створенні терористичної групи, п'ятого вересня суд у Києві звільнив його під зобов'язання про явку. Після цього його було обміняно українською владою серед 35 ув'язнених і підозрюваних, виданих Москві в обмін на 35 утримуваних на території Росії українців. Перед обміном його допитали слідчі Міжнародної слідчої групи у справі про катастрофу "Боїнга", заявив президент України Володимир Зеленський.

Напередодні депутат Європарламенту від Нідерландів Каті Пірі заявила в інтерв'ю DW, що Цемаха було переведено зі свідків у підозрювані у справі про катастрофу "Боїнга". Офіційно міжнародна слідча група про це не повідомляла, нідерландська прокуратура не відповіла на запит журналістів корпорації.

Читайте також: Справа MH17: Нідерланди перекваліфікували Цемаха зі свідків на підозрюваного

У червні прокуратура Нідерландів висунула офіційні звинувачення у вбивстві проти трьох громадян Росії, серед яких колишній командувач сил сепаратистів Ігор Гіркін (Стрєлков), і одного громадянина України, які воювали на боці "ДНР". Слідство вважає, що вони несуть відповідальність за доставку зенітно-ракетного комплексу "Бук", з якого, імовірно, було збито малайзійський лайнер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-