Президент Європарламенту запрошує Сенцова до Брюсселя

Президент Європарламенту запрошує Сенцова до Брюсселя

Укрінформ
Президент Європарламенту Девід Сассолі буде щасливим особисто вручити премію ім. Сахарова Олегу Сенцову в Брюсселі та сам збирається невдовзі здійснити візит в Україну.

Про це Сассолі повідомив у четвер під час пресконференції у Брюсселі.

Він відповів на запитання кореспондента Укрінформу, чи продовжить Європарламент вимагати від Росії звільнити решту політичних в’язнів, і чи є нещодавній обмін ув’язненими приводом «пробачити» Росії численні порушення міжнародного законодавства.

«Я переконаний, що ви знаєте – коли йдеться про верховенство права та права особи, - це все розглядається на лише на Комітетах та в інших структурах Європарламенту, але також на пленарних засіданнях цим питанням приділяється велика увага», - сказав президент Європарламенту.

Він підтвердив, що Сенцов запрошений після завершення реабілітації та розв'язання проблем зі здоров'ям прибути до Страсбурга або до Брюсселя, щоб особисто отримати нагороду – премію імені Сахарова.

«Олег Сенцов був нагороджений Премією Сахарова минулого року, і він був запрошений прибути до Брюсселя щоб отримати її. Ми будемо надзвичайно щасливі його бачити, коли він вийде із поточних ускладнень. Сьогодні під час конференції президентів я сказав, що я планую візит до України і сам», - повідомив Сассолі.

Як повідомлялося, 7 вересня відбувся обмін утримуваними громадянами між Україною та Росією. До України повернулися 24 військовополонених моряки й 11 політв'язнів, серед яких — Олег Сенцов.

Читайте також: У "Феофанії" залишаються восьмеро колишніх бранців Кремля

Його та активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали. Сенцов відбував покарання в місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-