НАЗК внесло припис очільниці Мінветеранів через її “непунктуальних” підлеглих

НАЗК внесло припис очільниці Мінветеранів через її “непунктуальних” підлеглих

Укрінформ
НАЗК внесло приписи за порушення антикорупційного законодавства новому міністру у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ) Оксані Коляді, голові Кам’янець-Подільської районної ради Хмельницької області Віктору Криваку й Аулівському селищному голові Ігорю Драці.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК у Facebook.

"На засіданні 6 вересня НАЗК ухвалило рішення про внесення трьох приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону. Так, приписи внесено Міністру у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ) Оксані Коляді, голові Кам’янець-Подільської районної ради Хмельницької області Віктору Криваку й Аулівському селищному голові Ігорю Драці", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час планової перевірки в МТОТ НАЗК встановило порушення законодавства при здійсненні контролю за поданням посадовцями декларацій та випадки неподання і несвоєчасного подання декларацій 4-ма посадовцями. Крім цього, встановлено порушення терміну направлення запитів до відповідних державних органів при організації проведення спеціальної перевірки стосовно 5-ти претендентів на посади в міністерстві.

Під час позапланової перевірки в Кам’янець-Подільській райраді Хмельницької області встановлено, що посадові особи районної ради не здійснили інформування спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції у зв’язку з одержанням інформації про вчинення пов’язаного з корупцією правопорушення працівником цього органу.

Читайте також: Парламент підтримав перезавантаження НАЗК

Припис Аулівському селищному голові, за інформацією НАЗК, внесено стосовно його заступника Олександра Босого у зв’язку з порушеннями при проведенні спеціальної перевірки. Так, встановлено, що Босий надав згоду на проведення спеціальної перевірки з порушенням встановлених законодавством термінів. Крім цього, запити щодо проведення спеціальної перевірки стосовно нього до НАЗК, Дніпропетровського обласного військового комісаріату та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Селищною радою не направлялися. Відповідно, довідка за результатами спеціальної перевірки була складена без інформації від цих органів, а також без інформації щодо поширення на Босого заборони займати відповідну посаду. Таким чином, Босий, який не пройшов спеціальну перевірку та не надав у встановлений законодавством строк згоди на проведення спеціальної перевірки, мав бути звільнений з посади заступника голови селищної ради без припинення його повноважень депутата цієї ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-