Звільнений з полону Артур Панов розповів про єдиний аргумент російського суду

Звільнений з полону Артур Панов розповів про єдиний аргумент російського суду

Укрінформ
Політв’язень Артур Панов, звільнений 7 вересня з російського полону, перебуваючи в СІЗО чотири рази оголошував голодування.

Про це Артур Панов розповів в інтерв’ю Громадському.

«У мене єдина була вимога - щоб мене екстрадували в Україну. Якщо ви мене хочете в судовий процес, давайте це зробимо так, щоб це було об'єктивно. Поки я перебуваю на території Російської Федерації, ні про яку об'єктивність не може йти мови», - пояснив свою позицію Панов.

Він також розповів, що намагався обґрунтувати свої дії, посилаючись на міжнародні конвенції.

«Зокрема це Женевська конвенція щодо військовополонених. Може, це було і недоречно, але я виходив з того, що стосовно української держави відбувається агресія з боку Російської Федерації, і це підтверджує і Європарламент, і Державний департамент США, це підтверджує і сама Україна», - цитує Панова Громадське.

Водночас, за його словами, єдиним аргументом судді було те, що його судить «не трибунал, а Північно-Кавказький окружний суд за російським законодавством».

Читайте також: Балух подякував усім, хто писав йому до в'язниці

«Можете розпинатися про Женевські конвенції військовополонених, а ми вас судимо за національним законодавством», - навів Панов слова судді. Але при цьому, наголосив він, зовсім не враховувалося, що національне законодавство має ґрунтуватися саме на міжнародних конвенціях.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. На батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов, а також 24 моряки, які були захоплені Росією у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-