Кисельов замість цирку: Сенцов розповів, як розважався у в’язниці російським ТБ

Кисельов замість цирку: Сенцов розповів, як розважався у в’язниці російським ТБ

Укрінформ
Колишні політв'язні Олег Сенцов і Олександр Кольченко кажуть, що дивились російське телебачення, перебуваючи в Росії, але розуміли, що йому вірити не можна.

Про це вони розповіли під час своєї першої після звільнення пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли дивився російське телебачення, було і смішно, що вони говорять, і сумно, тому що є люди, які дивляться телевізор з серйозними обличчями, сприймають це дуже близько до серця, вірять цьому. Але жодного разу не було й думки піддатися російській пропаганді", - сказав Кольченко.

Сенцов, у свою чергу, розповів, що у вихідні дні дивився програму російського пропагандиста Дмитра Кисельова — задля розваги. "Зрозумійте, розваг у в'язниці мало: цирку немає, театру немає. А тут все й одразу. Все дуже весело. Зрозуміло, що вірити не можна жодному його слову. Ким же треба бути, щоб в це вірити?! А так дивитися на нього, звичайно, весело. Збочене трішки задоволення", - зазначив, посміхаючись, Сенцов.

Читайте також: Сенцов заявив, що йому з Кольченком намагалися всучити паспорти РФ

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України й РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонених моряки й 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його та активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали. Сенцов відбував покарання в місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-