Суд отримав іще один позов про оскарження нової редакції правопису

Суд отримав іще один позов про оскарження нової редакції правопису

Укрінформ
До Окружного адмінсуду Києва надійшов ще один позов щодо визнання незаконною та скасування постанови, якою було затверджено український правопис у новій редакції.

Про це інформує пресслужба суду.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов ще один позов до Кабінету міністрів України щодо визнання незаконною та скасування Постанови уряду №437 від 22 травня 2019 року, якою було затверджено український правопис в новій редакції", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, позивач вважає, що, ухвалюючи оскаржувану постанову, Кабмін діяв поза межами своїх повноважень.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

У суді нагадують, що в провадженні ОАСК уже перебуває справа за позовом до КМУ з такою ж вимогою – визнати протиправною вищезгадану постанову уряду. У цій справі судом вже було проведено 2 підготовчі засідання.

Читайте також: Нові норми правопису не включатимуть у тести ЗНО протягом 5 років

Як повідомляв Укрінформ, позивачка звернулась до суду в інтересах своєї доньки, учениці 7-го класу, та просить суд визнати протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів України №437 від 22 травня 2019 року "Питання українського правопису".

Цією постановою схвалено нову редакцію правопису.

Міністерство освіти і науки України рекомендувало вже з 3 червня 2019 року застосовувати норми та правила нової редакції правопису.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-