ВРП внесе Зеленському подання про призначення 21 судді

ВРП внесе Зеленському подання про призначення 21 судді

Укрінформ
Вища рада правосуддя внесе подання Президенту України про призначення 21 судді.

Про це інформують у ВРП.

"ВРП внесе Президентові України подання про призначення 21 судді", - ідеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що ВРП відклала розгляд матеріалів про внесення Президентові України подання про призначення Ігоря Іщука на посаду судді окружного адміністративного суду міста Києва.

У ВРП інформують, що повноваження суддів припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який їх було призначено, однак вони обіймають посади у відповідних судах, а отже, ці посади не є вакантними.

Судді пройшли кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді та рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України їх визнано такими, що відповідають займаній посаді, та рекомендовано для призначення.

Читайте також: ВРП звільнила Татькова з посади судді Вищого госпсуду

"Під час попереднього розгляду рекомендацій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України не виявлено відомостей, які не були предметом розгляду ВККСУ та яким ВККСУ не дала належної оцінки у межах процедури кваліфікаційного оцінювання стосовно кандидатів, що свідчили б про невідповідність кандидата критерію доброчесності чи професійної етики", - інформують у відомстві.

Також повідомляється, що за результатами розгляду рекомендацій комісії ВРП не встановлено обставин, які відповідно до закону могли б бути підставою для відмови у внесенні Президентові України подання про призначення суддів на посади.

Із прізвищами суддів, щодо яких внесуть подання, можна ознайомитися на сайті ВРП.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-