Кольченко розповів про свої плани

Кольченко розповів про свої плани

Укрінформ
Активіст та колишній політв’язень Кремля Олександр Кольченко планує й далі займатися громадською діяльністю та запевняє, що зберіг свої погляди, які мав до незаконного ув’язнення Росією.

Про це він заявив під час першої пресконференції після звільнення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Стосовно громадської діяльності. Так, я маю намір продовжити займатися громадською діяльністю і я зберіг свої погляди”, - сказав Кольченко.

Він також розповів, що багато спілкувався з ув’язненнями і, за його словами, багато було суперечок щодо “Крим наш” тощо.

“Але з часом я намагався уникати їх, тому що є така категорія людей, яким нічого не доведеш у спорі”, - додав активіст.

Читайте також: Кольченко підтвердив, що ФСБ вибивала його зізнання тортурами

Як повідомлялося, 7 вересня відбувся обмін громадянами України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов та активіст Олександр Кольченко.

Їх затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за обвинуваченням в нібито організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-