Сенцов: Я збираюсь займатися двома найпрекраснішими речами на цій землі

Сенцов: Я збираюсь займатися двома найпрекраснішими речами на цій землі

Відео
Укрінформ
Колишній політв'язень, український режисер Олег Сенцов заявив, що планує знімати кіно і жити в Києві.

Про це він повідомив під час спільної пресконференції у Києві з іншим звільненим активістом Олександром Кольченком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я збираюсь займатися двома найпрекраснішими речами на цій землі - це знімати кіно і жити", - сказав Сенцов.

Він додав, що планує жити в Києві, куди вже переїхала його донька.

"Щодо Криму, то повернутись туди - тільки на танках. Поки не можемо... Знову ж таки - не треба сприймати мої слова буквально. Я буду жити в Києві, моя донька вже переїхала сюди, моя мама з моїм сином зараз приїхали провідати нас . Мама поки залишиться, а син з колишньою дружиною поїдуть в Крим", - додав він.

У свою чергу, Кольченко повідомив, що поки не будував жодних планів і у перші дні після звільнення хоче трохи відпочити і адаптуватися.

Читайте також: На першу пресконференцію Сенцова і Кольченка зібралося понад сто журналістів

"Доки Путін при владі - в Крим повертатись не збираюсь", - додав Кольченко.

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов та активіст Олександр Кольченко. Їх затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за обвинуваченням в нібито організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-