У світі кожні 40 секунд відбувається самогубство — ВООЗ

У світі кожні 40 секунд відбувається самогубство — ВООЗ

Укрінформ
Кожні 40 секунд у світі одна людина закінчує життя суїцидом, а найвищі показники самогубств фіксуються в країнах з високим рівнем життя.

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) напередодні Всесвітнього дня запобігання самогубствам, який щорічно відзначається 10 вересня.

"Кожні 40 секунд внаслідок самогубства помирає одна людина. Кожне самогубство - трагедія для членів сім'ї, друзів і колег. При цьому, самогубства можна попереджувати. Ми закликаємо всі країни знайти стійкі рішення для включення до національних програм у сфері охорони здоров'я та освіти заходи щодо профілактики самогубств, які довели свою ефективність", - заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

За даними ВООЗ, найвищі показники самогубств відзначаються в країнах з високим рівнем доходу, де серед молоді суїцид займає другий рядок у списку основних причин смерті.

"Глобальний стандартизований за віком показник поширеності самогубств у 2016 році склав 10,5 на 100 тис. осіб. При тому, що у кількісному вираженні 79% самогубств у всьому світі припадають на країни з низьким і середнім рівнем доходу, відносний показник є найвищим у країнах з високим рівнем доходу і становить 11,5 на 100 тис. осіб. У країнах з високим рівнем доходу чоловіки здійснюють самогубство майже втричі частіше, ніж жінки, тоді як у країнах з низьким і середнім рівнем доходу показники щодо обох статей приблизно рівні", - відзначають у ВООЗ.

Читайте також: Кількість хворих на кір у світі найбільша з 2006 року — ВООЗ

За статистикою, серед молоді віком 15-29 років самогубство є другою головною причиною смерті після загибелі в ДТП.

"У групі підлітків віком 15-19 років самогубство - друга причина смерті серед дівчат (після ускладнень вагітності та пологів) і третя причина смерті серед юнаків (після ДТП і міжособистісного насильства). Найбільш поширеними способами здійснення самогубства є повішення, отруєння пестицидами і самогубство з використанням вогнепальної зброї", - констатують у ВООЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-