У Міноборони розповіли про стан здоров'я звільнених з полону моряків

У Міноборони розповіли про стан здоров'я звільнених з полону моряків

Укрінформ
Стан здоров’я військових моряків, звільнених з полону РФ 7 вересня, задовільний, проведено необхідне обстеження та призначено поетапне лікування.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"На даний час військові моряки, які звільнені після утримання у полоні Росією, оглянуті в складі консиліумів лікарів, їм проведено необхідне обстеження, призначено поетапне лікування. Медичне забезпечення — здійснюється у повному обсязі, харчування — у відповідності до призначених дієт (дієтичних столів), залежно від характеру їхнього захворювання", — розповів начальник Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" Анатолій Казмірчук.

Зазначається, що на даний час стан здоров’я українських моряків задовільний, але кожному потрібен час на лікування та обстеження. Також військовослужбовцям надають допомогу психологи та військовий капелан.

Читайте також: Невідкладних станів у колишніх політв’язнів немає - головлікар "Феофанії"

У Міноборони додали, що "Головний військовий клінічний госпіталь" переведений на посилений режим роботи, весь особовий склад центру надає кваліфіковану медичну допомогу звільненим морякам, додатково створено резерв ліжко-місць.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-