Визволені політв’язні проходять психологічну реабілітацію

Визволені політв’язні проходять психологічну реабілітацію

Укрінформ
У клінічній лікарні “Феофанія” надають психологічну допомогу визволеним у суботу політв’язням Кремля.
Про це розповів головний лікар "Феофанії" Ігор Семенів під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дуже важливим на даний момент етапом нашого лікування є психологічне лікування. Ви розумієте, що будь-яка тюрма не додає здоров'я, а навпаки, тому є певні ситуації в наших пацієнтів, які мали захворювання, але вони загострилися. Але на перший план на сьогодні, все-таки, виступає психологічна реабілітація. Очевидно, їм згадувати про кожен день перебування в полоні, тюрмі дуже складно, важко і боляче. Тому ми стараємося відволікти їх, працюють наші психотерапевти, психіатри, кожного проконсультували”, - сказав Семенів.

Він додав, що з колишніми політв'язнями також будуть спілкуватися представники Офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

“Є спеціально підготовлені люди, які співпрацювали з нами, коли займалися обстеженням і лікуванням полонених, які були визволені з “ЛНР” і “ДНР” - це 70 осіб - і важливим етапом була психологічна реабілітація. Тому сьогодні будуть спеціалісти, представники Офісу уповноваженого з прав людини, для того щоб поспілкуватися і дати відповіді на питання соціальні чи організаційні, які виникають у наших пацієнтів, людей, які звільнені з полону”, - сказав він.

Читайте також: У “Феофанії” наразі перебувають 8 визволених українців

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня Україна та Росія провели взаємне звільнення утримуваних осіб у форматі "35 на 35". До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії українців та 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-