Обмін полоненими: Москалькова пропонує Києву нову угоду

Обмін полоненими: Москалькова пропонує Києву нову угоду

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова запропонувала укласти угоду між Росією та Україною, яка дозволила б на паритетних засадах припиняти щодо громадян обох країн кримінальне переслідування.

Про це повідомляється на її офіційному сайті.

"Видається доцільним у перспективі вийти на укладення міждержавної угоди про врегулювання правового становища осіб, які мають громадянство Росії та України, і бажають повернутися додому, яка в тому числі могла б правовими засобами розв'язати питання про закриття щодо них кримінального переслідування на паритетних засадах", - йдеться в заяві Москалькової.

У ній також сказано, що обмін утримуваними особами між РФ і Україною, який відбувся у суботу, 7 вересня, "має стати частиною системної програми дій з деескалації конфлікту, нормалізації відносин між Росією та Україною, а також стабілізації ситуації на Південному Сході України".

При цьому пропонується "не допускати можливих спекуляцій, пов'язаних з обігом в міждержавні судові органи та міжнародні організації під надуманими приводами".

Читайте також: Матіос розповів, кого передали Росії під час обміну

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною і РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. В Україну повернулися 11 незаконно засуджених у РФ співвітчизників і 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

В ОБСЄ привітали обмін полоненими, висловили сподівання, що він не завдасть шкоди розслідуванню збитого МН17, а також заявили, що в принципі обмін полоненими був і залишається на порядку денному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-