Мама Сенцова готується виїхати до Києва для зустрічі з сином

Мама Сенцова готується виїхати до Києва для зустрічі з сином

Укрінформ
Мама звільненого українського режисера з Криму Олега Сенцова Людмила збирається в неділю, 8 вересня, виїхати до Києва до сина разом з онуком Владом.

Про це вона сказала в телефонній розмові з сином після приземлення літака зі звільненими за обміном з Росією українцями в «Борисполі», повідомляють Крим.Реалії.

"Я бачу тебе! З Аліною! Ти як? Моя радість! Цілую, обіймаю! На завтра готуюся», - сказала Людмила Сенцова.

Вона зазначила, що дуже рада, що дочекалася повернення сина.

«Я його дочекалася. Я завтра його обійму», - додала Людмила.

Читайте також: Балух і Сенцов вже залишили "Феофанію”, решта проходить обстеження

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35.

Сам Сенцов після приземлення в Києві подякував усім, хто боровся за звільнення полонених усі ці роки і допомагав їм та їхнім сім'ям.

Кримського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму у травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали. Сенцов відбував покарання в місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях, Сенцов "письмово погодився на прийом їжі". Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування". Amnesty International заявила, що примусове годування є катуванням.

25 жовтня 2018 року Сенцову присудили премію Європарламенту "За свободу думки" імені Сахарова.

Правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів. Петицію на сайті Білого дому із закликом врятувати засудженого в Росії Олега Сенцова підписали понад 100 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-