Полозов вітає колег-адвокатів: 24 моряка в Україні

Полозов вітає колег-адвокатів: 24 моряка в Україні

Укрінформ
Микола Полозов подякував команді адвокатів за самовіддану роботу щодо захисту українських моряків-військовополонених.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Нарешті сталося те, за що ми боролися понад 9 місяців. 24 українських військових моряка повертаються додому. Це стало можливо завдяки стійкості і особистій мужності самих моряків, а також роботі великої кількості людей, які практично в цілодобовому режимі денно і нощно працювали на результат", - зазначив Полозов.

Він підкреслив, що "справа проти українських моряків виявилося прецедентною ще й тим, що вперше в російській правозастосовній практиці було сформовано злагоджену команду адвокатів, які працювали у справі в рамках єдиної стратегії".

Читайте також: Українських моряків звільнили на поруки омбудсмена Денісової - адвокат

За словами Полозова, кожен з його колег сумлінно і самовіддано працював із захисту військових моряків. І при цьому вони не тільки використовували необхідні юридичні інструменти для досягнення спільної мети, а й надавали суттєву психологічну підтримку своїм підзахисним.

"Не секрет, що оперативники ФСБ намагалися схилити моряків визнати провину, відмовитися від єдиної позиції. Не секрет, що моряки перебували в жорстокій ізоляції всі ці 9 місяців, без побачень з близькими і без телефонних дзвінків. Єдиною можливістю для моряків дізнатися, хоча б на словах, що відбувається вдома, було спілкування з їхніми адвокатами. Кожен з моїх колег розумів, що подібна справа є складною, "токсичною" і може спричинити несприятливі наслідки для захисника. Але ніхто з них не здригнувся, не виявив слабкість. Кожен наш адвокат сумлінно здійснював свої обов'язки", - підкреслив Полозов.

Він персонально подякував адвокатам команди, озвучивши їхні імена. Це - Сергій Бадамшин, Олег Єлісєєв, Ілля Новиков, Сергій Легостов, Марія Куракіна, Костянтин Рустемов, Олександра Маркова, Олег Бєлов, Олена Куркіна, Володимир Музюкін, Еміль Курбедінов, Еміне Авамілєва, Сергій Новиков, Гаджи Алієв, Маммет Мамбетов, Юрій Кругов, Артем Пепа, Тарас Омельченко, Едем Семедляєв, Іслям Веліляєв, Оксана Опаренко, Анастасія Саморукова, Микола Фомін, Олександр Лісовий, Петро Анашкін, Оксана Железняк, Тетяна Окушко, Анрі Цискарішвілі, Геннадій Федоров, Айдер Азаматов.

"Шановні колеги, пишаюся вами!", - зазначив Полозов.

фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-