Лише третина психологів інклюзивно-ресурсних центрів допущені до роботи — МОН

Лише третина психологів інклюзивно-ресурсних центрів допущені до роботи — МОН

Укрінформ
Лише третина психологів інклюзивно-ресурсних центрів, що готувалися працювати з методиками діагностування дітей з особливими освітніми потребами, пройшли тестування і допущені до роботи.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

"99 фахівців інклюзивно-ресурсних центрів отримали сертифікати міжнародного зразка на право користування методиками для оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами. Загалом в іспиті взяли участь 308 психологів з усіх областей України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це друга хвиля тестування, на початку року його пройшло 869 психологів ІРЦ, з яких до роботи було допущено лише 48%. Учасники другої хвилі — це психологи, які не пройшли тестування попереднього разу, але вирішили спробувати свої сили ще раз після додаткової підготовки.

Відтепер понад 500 фахівців можуть здійснювати професійну діагностику дітей з особливими освітніми потребами — вони вже мають відповідні сертифікати та будуть внесені до світового реєстру психологів.

Читайте також: Супрун розповіла, як не зіпсувати здоров'я дитини у школі

У МОН нагадали, що торік було придбано та розподілено в обласні центри 500 комплектів відповідних методик. Загалом для цих цілей держава виділила 70 млн євро. Так, кожен ІРЦ отримав WISC-IV (шкала інтелекту Векслера для дітей), Leiter-3 (міжнародна шкала продуктивності), Conners-3 (шкала оцінювання розладу дефіциту уваги та гіперактивності), PEP-3 (індивідуалізоване психоосвітнє оцінювання дітей з розладами аутичного спектра) та CASD (опитувальник розладу аутичного спектра). Цьогоріч планують закупити додатково ще 199 комплектів цих методик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-