Суд РФ продовжить розгляд справи політв’язня Шумкова 30 вересня

Суд РФ продовжить розгляд справи політв’язня Шумкова 30 вересня

Укрінформ
У Росії Торжоцький міжрайонний суд продовжить розгляд справи за позовом українського політв’язня Олександра Шумкова про скасування незаконного рішення щодо тримання його в штрафному ізоляторі 30 вересня 2019 року.

Про це повідомила у Facebook тітка ув'язненого українця Людмила Шумкова.

"Сьогодні, 6 вересня 2019 року, Торжоцький міжрайонний суд продовжив розгляд адміністративного позову Олександра до Управління Федеральної служби виконання покарань (УФСВП) РФ по Тверській області про визнання незаконним тримання його в штрафному ізоляторі виправної колонії-4. Сьогодні відбулася заміна судді… Продовження розгляду справи відбудеться 30 вересня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захисник Роман Лизлов подав клопотання та уточнений позов про стягнення моральної шкоди в розмірі 1 млн російських рублів.

Читайте також: У політв'язня Шумкова в колонії проводять незаконні обшуки й вилучають особисті речі

Як повідомляв Укрінформ, ексохоронець народного депутата Дмитра Яроша херсонець Олександр Шумков зник наприкінці серпня 2017 року. Справу про його викрадення розслідувало Головне управління Нацполіції в області, а з 3 жовтня 2018 року підслідність визначена за Головним слідчим управлінням СБУ.

4 грудня 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив Шумкова до чотирьох років ув'язнення. У вироку зазначалося, що Шумков з 17 листопада 2014 року до 23 серпня 2017 року брав участь у діяльності "Правого сектору", що була "спрямована проти інтересів Росії".

22 квітня 2019 року Шумкова відвідала адвокат "Громадського вердикту" Ірина Бірюкова. Вона повідомила, що українця повторно відправили в ШІЗО на 14 діб - приводом для цього стало те, що він зняв куртку, коли голився і вмивався в камері.

Правозахисники звернулися зі скаргою до Торжоцького міського суду в зв'язку з накладеними на Шумкова стягненнями. Також повідомлялося, що його було побито співробітниками СІЗО-1 в Твері під час етапування в колонію, а потім і у виправній колонії-4 у Торжку.

Політв'язня Шумкова на пів року помістили в приміщення камерного типу.

Шумков, якого утримують у російській колонії, записав звідти відеозвернення.

У політв'язня Шумкова в колонії проводять незаконні обшуки й вилучають особисті речі.

5 вересня, під час розгляду справи за своїм позовом про скасування незаконного рішення щодо тримання в штрафному ізоляторі, Олександр Шумков не був у судовій залі, а участь в засіданні брав в режимі телеконференції. Крім Шумкова, в засіданні брали участь його захисник Роман Лизлов та консул Посольства України в РФ Сергій Дириза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-