Зеленський вважає передчасною легалізацію обігу зброї

Зеленський вважає передчасною легалізацію обігу зброї

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що легалізація обігу зброї в Україні наразі є передчасною.

Про це йдеться у його відповіді на електронну петицію щодо законодавчого унормування обігу зброї, зокрема короткоствольної, та права на її застосування з метою захисту, яка набрала необхідну кількість голосів на сайті глави держави.

“Зважаючи на визначену Конституцією України найвищу соціальну цінність - людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпеку, усвідомлюючи відповідальність держави перед людиною за свою діяльність та ураховуючи необхідність удосконалення правової політики і встановлення миру в суспільстві, легалізація обігу в державі зброї вбачається передчасною, а тому не може бути підтримана”, - зауважив Президент.

Водночас він пообіцяв, що висловлені в електронній петиції пропозиції будуть передані до Комісії з питань правової реформи.

Читайте також: Путін застерігає Зеленського від "переслідування" Медведчука

“Зважаючи на тривале проведення Російською Федерацією воєнної агресивної політики щодо України, велику кількість зброї, що знаходиться у незаконному обігу в державі у зв’язку із проведенням бойових дій на сході країни, вважаю, що комплексне та дійсно фахове вивчення ситуації у цій сфері, насамперед з урахуванням аналізу досвіду іноземних держав, а також стану військово-політичної і оперативної ситуації, громадського порядку та публічної безпеки в державі, може стати надійним підґрунтям для ухвалення правильних рішень у питаннях запобігання виникненню додаткових причин та умов для легковажного і зневажливого ставлення до людського життя”, - підкреслив Зеленський.

Електронна петиція № 22/053416-еп «Навести порядок з обігом зброї, а порядок - це Закон», розміщена на вебсайті офіційного інтернет-представництва Президента України 22 травня 2019 року громадянином Георгієм Учайкіним від громадської організації «Українська асоціація власників зброї». Петиція набрала 25651 голос із 25000 необхідних для розгляду главою держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-