Нацкорпус під Апеляційним судом палив файєри через звільнення Цемаха

Нацкорпус під Апеляційним судом палив файєри через звільнення Цемаха

Відео
Укрінформ
Національний корпус провів акцію протесту під Апеляційним судом Києва у зв’язку зі звільненням з-під варти свідка у справі щодо збитого літака Boeing рейсу МН17, колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Київський апеляційний суд відпустив Цемаха. Десь тиждень тому на волю, також під особисте зобов'язання, вийшов Кирило Вишинський... Ми, небайдужі українці, націоналісти, ветерани війни та волонтери фронту, сьогодні вийшли сюди для того, щоб наголосити: по-перше, такі, як Володимир Цемах, мають бути повернуті за ґрати і засуджені за українським законодавством, бажано довічно”, - зазначив представник Нацкорпусу.

Він підкреслив, що, на їх думку, Київський апеляційний суд “сьогодні скоїв злочин, і суддівська колегія, яка присутня до цього злочину, має бути покарана і має нести відповідальність”.

Читайте також: Родичі загиблих у катастрофі MH17 занепокоєні звільненням Цемаха

“І по-третє, навіть якщо українська влада буде показувати свою слабкість, і буде відпускати терористів, українські націоналісти, українські громадяни цього не допустять, згадайте випадок із Лусваргі”, - наголосив представник Нацкорпусу.

Активісти скандували: “Цемаха — на довічне”, “Цемаха — за грати”, “Судді, виходьте”, а на табличці з надписом “Київський апеляційний суд” написали червоною фарбою “Посібник ФСБ”, палили фаєри.

Читайте також: Фігурант справи МН17 Цемах може повернутися на окупований Донбас — прокурор

Як повідомлялося, 5 вересня Апеляційний суд Києва випустив Цемаха під особисте зобов'язання.

Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території так званої "ДНР".

28 червня Цемаха доправили до Києва, а 29 червня Шевченківський райсуд столиці ухвалив рішення про його арешт на два місяці. Він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

В інтерв’ю одному з сепаратистських ЗМІ Цемах відверто розповідав про катастрофу малайзійського Boeing-777 та навіть підтверджував, що ракету було випущено з ПЗРК "Бук".

Нещодавно у деяких ЗМІ з посиланням на джерела з'явилася інформація про те, що обмін ув'язненими між Росією й Україною не здійснюється через вимогу Москви віддати їм Цемаха. Правоохоронці Нідерландів заявили про бажання допитати Цемаха.

фото, відео: Новинарня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-