На засідання Нацради щодо перевірки NewsOne прийшли Шуфрич з Рабіновичем

На засідання Нацради щодо перевірки NewsOne прийшли Шуфрич з Рабіновичем

Укрінформ
На засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, на якому розглядається питання щодо результатів позапланової перевірки телеканалу NewsOne, долучилися народні депутати від депутатської фракції "Опозиційна платформа - за життя" Вадим Рабінович і Нестор Шуфрич.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є представник телеканалу. Також приєднався до нас пан Рабінович", - зазначила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

На її запитання, в якому статусі він бере участь у засіданні медіарегулятора, Рабінович відповів, що в якості народного депутата та співголови фракції "Опозиційна платформа - за життя". Згодом долучився ще один член ОПЗЖ, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич.

Перевірка телеканалу NewsOne стосувалася того, що за останній час Нацрада зафіксувала неодноразове поширення в його ефірі закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях. Зокрема регулятор узяв до уваги моніторинг мовлення NewsOne за період з 1 червня до 8 липня 2019 року включно. Так, в ефірі за 8 липня ведучі та учасники телепрограм мовника обговорювали ідею проведення спільного телемосту з російським телеканалом "Россия24" під назвою "Надо поговорить", а також його подальше скасування.

Читайте також: Під Нацраду прийшли прихильники та противники “112 Україна” і News One

Розгляд результатів цієї позапланової перевірки, згідно з порядком денним, передбачається 15-м питанням. Водночас проект рішення передбачає звернення до суду з позовом про анулювання ліцензії.

Як повідомлялося, за останній час Нацрада зафіксувала неодноразове поширення в ефірі телеканалу закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях. Зокрема, регулятор узяв до уваги моніторинг мовлення NewsOne за період з 1 червня до 8 липня 2019 року включно. В ефірі 8 липня ведучі та учасники телепрограм мовника обговорювали ідею проведення спільного телемосту з російським телеканалом "Россия24" під назвою "Надо поговорить", а також його подальше скасування.

7 липня російський журналіст Дмитро Кисельов анонсував на 12 липня телеміст під назвою "Треба поговорити" між українським телеканалом NewsOne і російським "Россия 24".

Однак ця ідея викликала обурення в Україні. Згодом NewsOne повідомив про скасування "першого неполітичного телемосту між людьми з України та Росії". Нацрада з питань телебачення і радіомовлення 9 липня призначила перевірку телеканалу NewsОne, на підставі якої буде можливо позиватися про анулювання ліцензії.

15 липня генпродюсера NewsOne Василя Голованова допитали в СБУ в рамках розслідування справи про державну зраду у зв'язку з наміром NewsOne провести цей телеміст.

24 липня представники телеканалу NewsOne дозволили членам робочої групи Нацради провести перевірку у своїй редакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-