В Україні сьогодні запрацює Вищий антикорупційний суд

В Україні сьогодні запрацює Вищий антикорупційний суд

Укрінформ
Відсьогодні в Україні починає роботу Вищий антикорупційний суд, який здійснюватиме правосуддя у кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в урочистостях з нагоди початку роботи суду участь візьмуть Президент України Володимир Зеленський та інші посадовці й представники судової влади.

Як повідомлялося, на початку літа 2018 року Верховна Рада України підтримала законопроєкт про створення Вищого антикорупційного суду.

2 серпня 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила конкурс на 27 посад суддів Вищого антикорупційного суду та 12 посад Апеляційної палати цього ж суду.

Участь у конкурсі взяли 342 кандидати. До етапу кваліфоцінювання було допущено 270 конкурсантів. Успішно склали іспит 113 кандидатів.

Черговим етапом стали співбесіди зі членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Громадською радою міжнародних експертів.

49 кандидатів через спеціальне спільне засідання ВККСУ та ГРМЕ мали підтвердити свою доброчесність та професійність, семеро з них змогли пройти далі.

Конкурс до Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати цього ж суду тривав 7 місяців.

Таким чином, до Вищого антикорупційного суду було рекомендовано 19 суддів (48%), 4 науковці (10%), 12 адвокатів (31%), 4 кандидати із сукупним стажем (10%). З них до Апеляційної палати цього суду увійшли 12 осіб, половина з яких – судді, половина – адвокати та науковці.

Головою Вищою антикорупційного суду обрано Олену Танасевич.

Читайте також: За серпень НАЗК виявило 337 порушень антикорупційного законодавства

Раніше у коментарі Укрінформу заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко повідомив, що САП направить 208 обвинувальних актів до Вищого антикорупційного суду, коли той розпочне роботу.

Крім того, за інформацією Кривенка, до суду направлять три обвинувальні акти у справах, слідство у яких завершене або наближається до завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-