Суд призупинив ліквідацію УПЦ Київського патріархату

Суд призупинив ліквідацію УПЦ Київського патріархату

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням призупинив ліквідацію Української православної церкви Київського патріархату до розгляду по суті її позову до Міністерства культури України.

Про це повідомляє пресслужба УПЦ КП.

"Київська патріархія УПЦ КП подала судовий позов щодо незаконності реєстраційних дій Мінкульту України про припинення Київської патріархії УПЦ КП та реєстрації утворення ліквідаційної комісії Київської патріархії УПЦ КП на чолі з Яременком О. В. (митрополитом Черкаським ПЦУ Іоаном)... Сьогодні, 4 вересня 2019 року, Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив заяву адвокатів Київської патріархії УПЦ КП по забезпеченню позову", - повідомили у пресслужбі УПЦ КП.

Зокрема, голові ліквідаційної комісії Київської патріархії УПЦ КП митрополиту Черкаському ПЦУ Іоану заборонено вчиняти будь-які дії щодо розпорядження і управління майном Київської патріархії УПЦ КП та вчиняти будь-які дії щодо припинення та ліквідації Релігійної організації Київська патріархія УПЦ КП до набрання рішення у даній справі законної сили.

Читайте також: "Побійтеся Бога!": Філарет закликав Єпіфанія не блокувати рахунки УПЦ КП

Як повідомляв Укрінформ, колишній предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що скликаний ним "помісний собор" 20 червня скасував рішення про ліквідацію УПЦ КП і відновив її діяльність.

У Києві в грудні 2018 року відбувся об'єднавчий церковний Собор, на якому ліквідували УПЦ КП, створили ПЦУ та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія, який на той момент був намісником предстоятеля УПЦ КП Філарета. На Соборі до складу новоствореної церкви увійшли Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та окремі єпископи УПЦ Московського патріархату. Тоді ж Філаретом було підписано постанову про ліквідацію УПЦ КП.

На початку січня 2019 року новостворена церква Православна церква України отримала Томос про автокефалію від Вселенського патріарха.

Однак уже 14 травня Почесний патріарх Філарет оприлюднив звернення, в якому оголосив, що Київський патріархат продовжує існувати, а він сам залишається чинним патріархом.

У свою чергу ПЦУ на засіданні Синоду 24 травня висловила повну підтримку предстоятелю, митрополиту Епіфанію.

Читайте також: Ліквідація УПЦ КП: розгляд позову проти Мінкульту відклали до 11 вересня

29 травня предстоятель ПЦУ видав указ, згідно з яким документи від імені релігійного об’єднання "Українська православна церква Київського патріархату", видані після 30 січня 2019 року, є недійсними.

24 червня Священний синод Православної церкви України ухвалив рішення підпорядкувати ПЦУ усі парафії та монастирі Київського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-