"Євросолідарність" розкритикувала ветування закону про фінансування Пласту

Заява
Укрінформ
Партія "Європейська солідарність розкритикувала рішення Президента Володимира Зеленського накласти вето на закон про державне фінансування Пласту, і знову пропонуватиме передбачити для організації кошти в Держбюджеті на 2020 рік.

Про це йдеться в заяві "Європейської Солідарності", що розміщена на сторінці партії у Facebook.

"Президент Володимир Зеленський знехтував історичним шансом увійти в історію як перший глава Української держави, який відкрив би державну підтримку організації, яка понад сторіччя допомагає Україні. Заперечивши закон про фінансування Пласту, він зробив свій вибір", - зазначається в заяві.

У партії нагадали, що Пласт був заснований ще на початку минулого сторіччя, пережив не одного президента і не один окупаційний режим, його діяльність не припинялася і під час двох світових воєн, і під час репресій комуністів.

Читайте також: Рада офіційно визнала Пласт

Зазначається, що «Європейська солідарність» планує знову запропонувати фінансування Пласту у Державному бюджеті на 2020 рік. "Бо ми знаємо, що хоч український Пласт може обійтися без фінансування держави, але наша держава не може обійтися без допомоги від Пласту", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський повернув Верховній Раді ухвалений 30 травня закон "Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України".

Цей закон вносив зміни до законів «Про культуру» та «Про позашкільну освіту» з метою визначення формату державної підтримки Пласту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-